Stylingtip du moment: poppen met kleur

Bij deze een heerlijk makkelijke stylingtip: schilder een saaie kruk, bijzettafel of houten spiegel in je favoriete knalkleur. Kleine moeite, groots effect. Kijk maar mee.


Stel: je bent behoorlijk tevreden met je huis zoals het nu is (of er is simpelweg geen múúr meer vrij voor een schilderpartij), maar je wil toch graag iets leuks doen met je nieuwste kleurobsessie. Dan wil ik je graag wijzen om de volgende sublieme tip: scoor een toffe kruk, bijzettafel, kastje of keukentrapje – anything goes als je er maar mee kan schuiven – en schilder ‘m in die geliefde knalkleur. En let op, de kleur mag écht opvallen. Een sprankelend en makkelijk verschuifbaar interieuritem is namelijk de ultieme flexibele interieurfluf: poppen met kleur werkt overal en altijd, zelfs als het een tikje weird oogt. Een eigenzinnige toef in het interieur is bovendien erg aan de hand in interieurland (lees hier vooral meer over De Eigenheimer trend.) Dat zeg ik! Waarom heb je dat zelf niet bedacht?

Tja, dat weet ik eigenlijk ook niet. Maar gelukkig ben ik er met de goede ideeën.

Uiteraard moet je jezelf even goed verdiepen in het materiaal van je te schilderen vondst, en welke verf daar het best geschikt voor is. En bovenal is het natuurlijk zaak je lievelingsknalkleur van het moment te kiezen, mocht je die niet al op het oog hebben. Ik kwam zelf twee keer uit op een sprekende kleur uit de Carte Blanche collectie van Farrow and Ball; een prachtige, unieke capsulecollectie van modeontwerper Christoper John Rodgers. Kijk even naar onderstaande voor & na foto’s van de transformatie van ons bijzettafeltje met bobbin pootjes. De gekozen kleur heet Romesco: een heel levendige rood, en inderdaad vernoemd naar de klassieke Spaanse saus.

Naaaa, dit is toch prijswinnend leuk geworden? En ik weet dat ik kan overdrijven maar volgens mij doe ik dat nu echt niet.

Groen moet je doen
Maak ook baan voor een van de coolste ‘groenen’ van dit moment: Raw Tomatillo van Farrow and Ball. Het effect van deze knaller houdt het perfecte midden tussen stoer, cool, vrolijk en elegant. Wij hebben onze vier vintage schoolkrukken én ons blank houten Ikea keukentrapje in deze kleur gezet. Op de foto’s (even doorscrollen) lijkt het overigens een verschillende kleur, maar niets is minder waar. Dit is echt lichtinval.

Overigens heb ik ook nog Green 03 van Piet Hein Eek voor Lacq overwogen, en ik heb ook nog even gekeken naar de werkelijk electrifying groen Phtalo Green van Little Greene. Uiteindelijk toch gekozen voor Raw Tomatillo omdat deze kleur perfect samen gaat met Studio Green van Farrow and Ball (welke is toegepast in onze keuken).

NB. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke kanten. Ik ook. En aangezien ik zeer goed ben in kleur kiezen én in het aanschaffen van de betreffende pot verf (een niet te onderschatten talent), heb ik het schuren en het drie-keer-achter-elkaar-suuupernetjes-schilderen-zonder-woedeaanvallen uitbesteed aan de wederhelft. Want ik vind: je kan nou eenmaal niet overal het beste in zijn. Het kan natuurlijk zijn dat mensen dat wel van mij denken – dat ik overal de beste in ben – maar dat is dus niet zo.

Nou, vooruit met de geit, zélf aan de slag! Welke knalkleur kies jij? Als je er niet uit komt mag je het ook aan mij uitbesteden, vind ik leuk. Mail me maar op renske@haushoff.com

(Visited 31 times, 1 visits today)