Een Zo Kort Mogelijk Stukje Over Mij

Foto: Krista van der Niet
Foto: Krista van der Niet

Hoi, ik ben Renske Hoff uit Amsterdam, het brein achter dit inderdaad meesterlijke blog. Hahahaha oké akwardness ik stop al. Nee, maar even serieus. Waar gaat dit blog over en waarom moest ik nou zo nodig ook een blog beginnen? Hier een zo kort mogelijk antwoord, ook als reminder voor mezelf.

De afgelopen jaren werkte ik als editor voor verschillende bladen en websites. Zo ben ik redacteur geweest bij o.a. ELLE, later verhuisde ik nog even naar ELLE.nl en daarna werkte ik een tijd op de redactie van Marie Claire. Vervolgens schreef ik als zzp’er voor o.a. ELLE DECORATION, Me-to-We.nl, Mynd.nu en Amayzine.com

Maar nu heb ik dus zelf een blog, met als belangrijkste onderwerp interieur. Dit onderwerp heeft mij de afgelopen jaren steeds meer in de greep, mede door de aankoop van een binnenkort te betrekken nieuwbouwhuis in de Amsterdamse Houthaven. Een mooi, ruim familiehuis voor ons gezin – dat bestaat uit mijzelf, mijn vriend en onze twee zoons van 2 en 4 jaar – met een tuin aan de voorkant en een heuse steiger voor een bootje aan de achterkant. Naar gelang de tijd vorderde kreeg ik steeds meer zin in een eigen online spot voor mijn ideeën en vondsten; een (hopelijk ook voor anderen) inspirerende verzamelplaats van alles wat ik op het gebied van interieur te gek en inspirerend vind. Nou, die plek heb ik nu gefixt, hiephiephoera, met de onontbeerlijke technische hulp van Glashelder Design.  Behalve over interieur schrijf ik ook stukjes over mode, lifestyle en wellicht herkenbare situaties in mijn persoonlijke leven. Deze posts vind je onder het kopje HOFF. En.. het was je misschien al opgevallen, maar mijn teksten zijn niet gespeend van enige zelfspot en humor. Lachen joh!

Goed. Nog even over dat nieuwe huis in de Houthaven. Het wordt in februari na ruim twee jaar wachten opgeleverd, maar dan is het nog deels casco. De komende maanden blijven we daarom nog even in ons (toffe) huurhuis in de Jordaan. Dit huis zul je zeker af en toe voorbij zien komen op mijn blog, maar verder staat de komende tijd natuurlijk volledig in het teken van de afbouw en de daadwerkelijke inrichting van onze nieuwe stulp. Heel veel zin in, en razend spannend natuurlijk. Het wordt nog een hele klus om de juiste sfeer te kiezen, definitieve keuzes te maken, door de bomen het bos te zien blablabla en ook nog eens de tering naar de nering te zetten want er is helaaaaas altijd nog zoiets als een budget. Maar hey, we vinden het leuk, spannend en leerzaam om te doen en het komt gewoon goed. En als het niet goed komt, komt het ook goed.

Ohja. Het gaat mijns inziens bij een fijn interieur (en natuurlijk ook in het geval van een lekkere garderobe) niet om het klakkeloos volgen van trends, of om het perfect nadoen van die absoluut prachtige (!) maar soms nogal benauwend perfecte plaatjes op Pinterest en Instagram. Je moet maar zo denken; vaak kijk je naar speciaal geframede foto’s, zonder ook maar één troepje in sight. Onder de streep is en blijft het een ideale weergave van de werkelijkheid. Het gaat er uiteindelijk om dat je je eigen stijl creëert, en die omarmt. Op deze site vind je (de komende tijd steeds meer) items, tips, trucs en informatie ten behoeve hiervan. Verder zeg ik: een interieur mag sowieso de tijd krijgen om te groeien. Het is niet meteen ‘af’. Je probeert nu eenmaal dingen uit, keurt dingen af, keurt dingen goed. Je verandert soms van mening, van wensen, je verschuift dingen, koopt iets nieuws, geeft iets weg. Trial and error, dat werk.

Ah, je bent er nog! Goed, kijk vooral vrij rond en laat je inspireren. Bewaar en deel wat je tof vindt, klik weg wat je niet aan staat. Verder is de site dus nog flink in ontwikkeling en wordt het hier alleen nog maar toffer, bigger en better. Be kind en als je iets wilt vragen, vertellen of melden, stuur me dan even een persoonlijk bericht.

FOLLOW ME

 

(Visited 1.043 times, 1 visits today)