Een Zo Kort Mogelijk Stukje Over Mij

Foto: Krista van der Niet
Foto: Krista van der Niet

Hoi, ik ben Renske Hoff, stilist en editor uit Amsterdam en het brein achter dit inderdaad meesterlijke blog. Hahahaha oké akwardness ik stop al. Nee, maar even serieus. Waar gaat dit blog over en waarom moest ik nou zo nodig ook een blog beginnen? Kort gezegd kan ik hier mijn twee grote hobby’s met elkaar verenigen: schrijven en interieurstyling.

Dan nu de wat langere versie.

Tussen 1999-2017 werkte ik als editor voor verschillende bladen en websites. Zo ben ik redacteur geweest bij o.a. ELLE, eerst voor het blad en daarna voor de website, daarna werkte ik een tijd op de redactie van tijdschrift Marie Claire. Vervolgens schreef ik als zzp’er voor o.a. ELLE DECORATION, Me-to-We.nl, Mynd.nu en Amayzine.com. Ondertussen kochten we (op papier) een nieuwbouwhuis in de Amsterdamse Houthaven en begon daarvoor een heel inrichtingsproces. Ik heb altijd met veel plezier over interieur geschreven, maar ondertussen begon mijn liefde voor interieurstyling ook flinke vormen aan te nemen. Ik wilde dat graag naar een hoger level tillen.

In 2019-2020 heb ik daarom een aantal interessante cursussen gevolgd aan de NIA Academie (Nederlands Instituut voor Interieur en Architectuur) op het gebied van interieurstyling, kleur en trendwatching/trendforecasting. Ondertussen werd ik steeds vaker via Instagram of gewoon door mensen uit mijn nieuwe buurt gevraagd om ze te helpen bij kleur, behang en stylingadvies. Inmiddels ben ik alweer 4 jaar bezig met allerhande klussen; van een mooi groot kantoor tot woonkamers, keukens, toiletruimtes en kinderkamers. Mijn stijl is vrij eclectisch, gedurfd, kleurrijk, stoer, een tikje alternatief/kunstzinnig misschien, maar ook luxe en elegant. Ook ben ik dol op originele (designer)items en toffe vintage en antieke vondsten.

Mocht je een vleug of een boel HAUSHOFF in je interieur willen; let me know. Voor meer informatie, de mogelijkheden en tarieven kun je me mailen op renske@haushoff.com Let op! Mijn Instagram-account (haus.hoff) is heel levendig en geeft op dit moment het beste beeld van mijn werk als stilist.

Op dit blog komen dus mijn twee grote liefdes samen: schrijven én interieur. HAUSHOFF.com is mijn eigen online spot met posts over ons eigen huis, trends en noviteiten, mijn stylingopdrachten, nieuwe inspirerende hotspots, stoptips en soms ook stukjes over mode, lifestyle en wellicht herkenbare situaties in mijn persoonlijke leven. Deze posts vind je onder het kopje HOFF. Het was je verder misschien al opgevallen, maar mijn teksten zijn niet gespeend van enige zelfspot en humor.

Het gaat mijns inziens bij een fijn interieur niet om het klakkeloos volgen van trends, of om het perfect nadoen van prachtige (!) maar soms nogal benauwend perfecte plaatjes op Pinterest, TikTok en Instagram. Het gaat er bij een duurzaam en voor jou langdurig inspirerend interieur uiteindelijk om dat je je eigen stijl leert kennen en deze omarmt. Op mijn blog én in mijn interieuradviezen houd ik dat in het vizier. Tuurlijk ben ik graag je ultieme inspiratiebron en voeg ik graag een beetje HAUSHOFF toe aan je interieur, maar minstens zo belangrijk is dat je daarna zelf verder kan. Hoe? Door je eigen stijl te kennen! Door middel van het zien en samen beoordelen van items, stoffen, materialen, behang en kleuren ontwikkel je uiteindelijk je eigen unieke stijl. Verder zeg ik: een interieur mag sowieso de tijd krijgen om te groeien. Het is niet meteen ‘af’. Je probeert nu eenmaal dingen uit, keurt dingen af, keurt dingen goed. Het is en blijft editten. Je verandert soms van mening, van wensen, je verschuift dingen, koopt iets nieuws, geeft iets weg. Trial and error, dat werk. Bovendien brengt  iedere ‘fout’ je dichter bij jouw eigen perfectie.

Ah, je bent er nog! Goed, kijk vooral vrij rond en laat je inspireren. Bewaar en deel wat je tof vindt, klik weg wat je niet aan staat. Verder is de site altijd in ontwikkeling en wordt het hier alleen nog maar toffer, bigger en better. Be kind en als je iets wilt vragen, vertellen of melden, stuur me dan even een persoonlijk bericht.

FOLLOW ME