Een Zo Kort Mogelijk Stukje Over Mij

Foto: Krista van der Niet
Foto: Krista van der Niet

Hoi, ik ben Renske Hoff uit Amsterdam, het brein achter dit inderdaad meesterlijke blog. Hahahaha oké akwardness ik stop al. Nee, maar even serieus. Waar gaat dit blog over en waarom moest ik nou zo nodig ook een blog beginnen?

Tussen 1999-2017 werkte ik als editor voor verschillende bladen en websites. Zo ben ik redacteur geweest bij o.a. ELLE, eerst voor het blad en daarna voor de website, daarna werkte ik een tijd op de redactie van tijdschrift Marie Claire. Vervolgens schreef ik als zzp’er voor o.a. ELLE DECORATION, Me-to-We.nl, Mynd.nu en Amayzine.com

Maar nu heb ik dus een blog, met als belangrijkste onderwerp interieur. Dit onderwerp spreekt mij al mijn hele leven aan, maar heeft me de afgelopen jaren echt steeds meer in de greep, mede door de aankoop van een in 2015 op plattegrond aangekocht (en in 2018 betrokken) nieuwbouwhuis in de Amsterdamse Houthaven. Een mooi, ruim familiehuis voor ons gezin – dat bestaat uit mijzelf, mijn vriend en onze twee Scorpio zoons van inmiddels 5 en bijna 7 jaar – met een tuintje aan de voorkant en straks een heuse steiger voor een bootje aan de achterkant. HAUSHOFF.com is mijn eigen online spot met toffe ideeën en vondsten op het gebied van interieur. Behalve over interieur schrijf ik soms ook stukjes over mode, lifestyle en wellicht herkenbare situaties in mijn persoonlijke leven. Deze posts vind je onder het kopje HOFF. En.. het was je misschien al opgevallen, maar mijn teksten zijn niet gespeend van enige zelfspot en humor.

In 2019-2020 heb ik een aantal interessante cursussen te volgen aan de NIA Academie (Nederlands Instituut voor Interieur en Architectuur) op het gebied van interieurstyling, kleur en trendwatching. Ook werd ik  steeds vaker via Instagram of gewoon door mensen uit mijn nieuwe buurt gevraagd om ze te helpen bij kleur, behang en stylingadvies. Inmiddels heb ik besloten het allemaal wat officiëler aan te pakken. Mocht je een vleug of een boel HAUSHOFF in je interieur willen; let me know. Voor meer informatie, de mogelijkheden en tarieven kun je me mailen op renske@haushoff.com

Ohja. Het gaat mijns inziens bij een fijn interieur niet om het klakkeloos volgen van trends, of om het perfect nadoen van prachtige (!) maar soms nogal benauwend perfecte plaatjes op Pinterest en Instagram. Het gaat er bij een duurzaam en voor jou langdurig inspirerend interieur uiteindelijk om dat je je eigen stijl leert kennen en deze omarmt. Op mijn blog én in mijn interieuradviezen houd ik dat in het vizier. Tuurlijk ben ik graag je ultieme inspiratiebron en voeg ik graag een beetje HAUSHOFF toe aan je interieur, maar minstens zo belangrijk is dat je daarna zelf verder kan. Hoe? Door je eigen stijl te kennen! Door middel van het zien en samen beoordelen van items, stoffen, materialen, behang en kleuren ontwikkel je uiteindelijk je eigen unieke stijl. Verder zeg ik: een interieur mag sowieso de tijd krijgen om te groeien. Het is niet meteen ‘af’. Je probeert nu eenmaal dingen uit, keurt dingen af, keurt dingen goed. Het is en blijft editten. Je verandert soms van mening, van wensen, je verschuift dingen, koopt iets nieuws, geeft iets weg. Trial and error, dat werk. Bovendien brengt  iedere ‘fout’ je dichter bij jouw eigen perfectie.

Ah, je bent er nog! Goed, kijk vooral vrij rond en laat je inspireren. Bewaar en deel wat je tof vindt, klik weg wat je niet aan staat. Verder is de site altijd in ontwikkeling en wordt het hier alleen nog maar toffer, bigger en better. Be kind en als je iets wilt vragen, vertellen of melden, stuur me dan even een persoonlijk bericht.

FOLLOW ME