Splinternieuwe interieurhotspots in Amsterdam

Interieurland is weer een paar goede spots rijker. Men neme de speciale ‘to go’ store van Decor Amsterdam. En.. onlangs opende ook de nieuwe brandstore van Pols Potten in de Jordaan. Aanschouw, een paar fijne nieuwe aanwinsten.

Decor Amsterdam To Go  

Neen. Soms wil je gewoon niét twaalf weken wachten op die toffe bank of mooie tafel. Tuurlijk, wanneer het op het inrichten en finetunen van je eigen interieur aan komt is het beste motto meestal: ‘Geduld is een schone zaak’. Een overhaaste beslissing is namelijk snel gemaakt en een goed, tijdloos interieur moet bovendien de tijd krijgen om te groeien, het mag organisch heel langzamerhand ontstaa- blablabla. Dat zeg ik! Soms hebben we gewoon geen geduld of is er oprecht een pittige deadline, en dan geldt net even dat andere spreekwoord:

‘Wat goed is komt snel’

Dus: heb je stante pede een bank, een nieuwe tafel, een toffe vaas of een mooi schemer- of wandlamp nodig? Ga dan even langs bij Decor Amsterdam ‘To Go’.

Decor Amsterdam Togo Overtoom
Decor Amsterdam To Go, Overtoom 426

Bij Decor Amsterdam ‘To Go’ wordt iedere week het aanbod ververst; de meubels, lampen en accessoires zijn bijvoorbeeld overgebleven van een beurs, of het zijn modellen die in de showroom van Decor Amsterdam even verderop hebben gestaan.

De winkel is open van woensdag tot en met zondag en alles wat je ziet kun je dus zo, hatseflats, meenemen. Voor de duidelijkheid, je krijgt ook nog korting; hoeveel is alleen productafhankelijk. En ben je echt  helemaal verliefd op een item, dan is het dus een kwestie van afrekenen en inladen die bank. Of zoals ze zelf zeggen: Cash & Carry Re-invented.

>> Wil je nog meer schatjagen in Amsterdam? Check mijn heerlakste hotspots! 

De ‘gewone’ winkel van Decor Amsterdam aan de Overtoom is overigens al een flinke tijd een go to voor ‘haute decor’  banken, stoelen, tafels, kussens, vazen, kaarsen en andere interieuraccessoires. Alles even kleurrijk, bold en hebberigmakend. Ben je er nog niet geweest? Zeker even naar binnen lopen, al was het maar voor een inspirerend rondje. En vorig jaar mei opende er ook al een speciale vestiging voor de kinderkamer: Decor for Kids – een te gek, brutaal paradijs vol moois en leuks voor de kinderkamer. En nu is er dan dus de nieuwste toevoeging (het wordt nog een heel imperium daar op de Overtoom); Decor Amsterdam To GoWoensdag t/m zondag, Overtoom 426

Pols Potten Westerstraat

‘t Is toch fantastisch nieuws: Pols Potten opende afgelopen najaar een nieuwe winkel aan de Westerstraat in de Jordaan.

Ze resideren inmiddels alweer een tijdje in het prachtige pand waar voorheen MOOOI zat (die op hun beurt weer verhuisden naar Utrechtstestraat 145-147). Puik nieuws, want nu kan ik een bezoekje aan Pols Potten uiterst gemakkelijk combineren met een bezoek aan de Noordermarkt even verderop. De winkel zat namelijk voorheen op het KNSM-eiland, ook prima natuurlijk, maar deze verhuizing betekent vlakbij-voor-mij en daar houden we van.

Digi Cups Pols Potten
Digi Cups Pols Potten

Pols Potten heeft een zeer eigen signatuur; het voortgebrachte design is stijlvol, speels, upbeat maar tegelijkertijd iconisch en tijdloos. De lijst van items die inmiddels klassiekers zijn geworden is dan ook lang, denk bijvoorbeeld aan de Vase 3d Rose, Coral Vase en Drip Candle Holder. Uit de nieuwe collectie staan de Digi Cups op de wishlist, en ik ben ook dol op het theepotje met chess-patroon (de groene variant) want je bent een ontzettende serviesverslaafde of je bent het niet. Westerstraat 187 

VintFind & Wijnhuis West

Mensen die mij goed kennen * de fans * weten dat ik niet alleen van unieke interieuritems houdt. Op zijn tijd ben ik ook heel erg dol op bijzondere wijn. Groot was mijn geluk dan ook toen ik ter voorbereiding op een speciale borrel het blauw beschilderde pandje van Wijnhuis West betrad (overigens náást Decor Amsterdam To Go). De vriendelijke eigenaar bleek namelijk niet alleen goede wijnen te verkopen, ook is hij bedreven in het opsnorren van mooie vintage. Je vindt zijn meest unieke vondsten vooralsnog vooral op Insta, onder de naam VintFind maar binnenkort ga je ook veel meer vintage in de winkel vinden. Het geheel staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar ik wilde deze spot toch alvast even noemen. Dan ben je er tenminste vroeg bij. En een paar flessen goede wijn en als klap op de vuurpijl een toffe lamp of – welja – een vintage Louis van Teeffelen stoel…daarvan kan ik alleen maar zeggen: sympathieker wordt winkelen bijna niet. Overtoom 424 

Paper & Tea

De Leidsestraat was vaste lunchpauzeprik toen ik nog bij ELLE werkte op het Koningsplein, maar inmiddels zit er aardig de klad in mijn bezoekjes. Nou, daar komt nu def. verandering in, want er is een fijne nieuwe spot geopend die bovendien ideaal is voor het komende cadeauseizoen: Paper & Tea. Heb je cadeaustress, of heb je zelf gewoon zin in goddelijke thee – kan gebeuren – dan moet je hier eens gaan kijken. Je koopt thee in prachtig vormgeven voorraadbussen, die meteen een sieraad zijn voor in je keuken en op tafel. Ook kun je terecht voor een mooie Matcha theesets, adventkalenders, wenskaarten, giftsets, notebooks en als klap op de vuurpijl verkopen ze hun inmiddels bekende illustraties ook als art printsLeidsestraat 39

Paper and Tea Artprint
Paper and Tea Sweet Lullaby
(Visited 161 times, 1 visits today)