Diep Gelukkig Met Mijn Nep Hangplant (En dit is waarom)

Bitchez, jullie lezen het goed: ik heb een nepplant in de badkamer en het is heerlijk. Nooit meer lekkages, nooit meer gedoe met zeiknatte handdoeken, nooit meer zo’n vies straaltje water dat langs je arm je bh inglijdt.

Fotografie: Krista van der Niet (openingsbeeld).

Toegegeven, mijn hele woonkamer staat vol echte planten, want je bent plantenfanaat of je bent het niet. En ik ben het wel. Bovendien, in de basis gaat niets boven een echte plant, aangezien alles wat echt is gewoon vaak beter is. Men neme: echt marmer, echt leer, echte Louis Vuitton-tassen, echte chic, echt goud, echte jus d’orange, echte gesprekken, echte vriendschap, echte liefde, echte service, echt Chanel, echte nagels, echte zon, echte zomers, echte winters, echt haardvuur, echt hout en heel verrassend: echte planten. Echter, een van de dingen die iedere (luie) plantenfanaat haat is het water geven. Van met name de zeer hoog opgehangen hangplant. Waarom? Omdat de zeer hoog opgehangen hangplant moeilijk te bereiken is maar je hebt geen tijd/zin hebt om een trapje te pakken en dus zie je niet wanneer ze genoeg water hebben gehad en daardoor gaan ze eigenlijk altijd lekken. In je face. En vaak sijpelt er ook een lading water langs je onderarm rechtstreeks je mouw in, richting bh. Kun je je weer gaan omkleden en dat terwijl je helemaal geen tijd meer hebt want je moet naar een afspraak! Dus dan maar met een natte bh de weg op!

Ik WEET gewoon dat dit mega herkenbare shizzle is en anders passen we gewoon niet bij elkaar.

Goed, dan willen jullie nu waarschijnlijk eerst weten hoe ik aan deze mooie sjieke badkamer kom want dat wil ik graag even vertellen en daarna willen jullie waarschijnlijk ook weten hoe ik aan deze mooie sjieke neppe hangplant kom. Die ik dus nooit, ik herhaal nooit, water hoef te geven. Het antwoord op de eerste vraag luidt: dit is de badkamer in ons schitterende huurhuis in de Jordaan. De badeentjes en het vintage medicijnkastje zijn uiteraard van ons, maar qua basisontwerp hebben we niets met deze badkamer van doen gehad. We betalen ons gewoon iedere maand blauw aan de huur zodat we er gebruik van kunnen maken. Wat in z’n geheel niet erg is, want het is bijna het allergaafste huis van de hele wereld. Ondertussen zijn we in afwachting van daadwérkelijk het allermooiste optrekje van de hele wereld (hoop ik): ons nieuwe familiehuis Prjct Houthaven. Jongens jongens, dat wordt me wat: op dit moment is het huis een absoluut stressproject en hoop ik dat het OOIT goed komt, maar het komt goed. Terug naar de Jordanese badkamer 2.0.: het is een strakke, witte, lichte en hoge ruimte met heel veel Belgisch hardsteen, authentieke witgeverfde balken en een mooi dakluik waardoor het er altijd (overdag, moehaha) heerlijk licht is. Het is, kortom, een hotelachtige oase. Een oase waar absoluut een hangplant bij moest. En binnenkort nog een hangplant. En nog een hangplant. En nog een hangplant!

Het antwoord op de tweede vraag is: de Weldaad. Deze prachtige plant komt van de Weldaad aan de Noordermarkt 35-36 in Amsterdam. Daar hing hij te schitteren tussen tig andere mooie nepperds. Even serieus, het is daar echt een interieurwalhalla van jewelste, met de mooiste bohemien accessoires, kasten, tafels, kussens, kleden, spiegels én dus ook prachtig mooi gemaakte nepplanten – of misschien klinkt kunstplant wel beter? Ik hoor graag jullie mening. Hoe dan ook, kijk maar even mee naar een flard van alle glorie bij de Weldaad (let op, wisselt veel, zo zag het er even geleden uit. De planten vind je er in ieder geval altijd).

Financieel heb ik een pieperdepiepklein beetje voor de plant moeten bloeden: ik heb er meer dan honderd euro voor betaald. Maar.. het is dus echt een geweldige lifehack én investering gebleken. Bovendien hoef ik nu nooit meer met een natte bh de deur uit en dat is ook wat waard.

De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam. Foto: HAUSHOFF
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam. Foto: HAUSHOFF
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
De Weldaad, Noordermarkt Amsterdam
(Visited 1.056 times, 1 visits today)