Deze Kleuren Gaan Je Interieur Rulen In 2018

Millenial Pink zwaait al een tijd met het scepter in interieurland (en gaat daar nog wel even mee door) maar er staan nogal wat kleuren te trappelen om het stokje over nemen. Welke kleur wordt jouw lievelings?

Say whut? Nog niet toe aan iets anders dan Millenial Pink? Geen nood, dan klik je toch schnell door naar de hitkleur voor ie de reen .

ULTRA VIOLET IS PANTONE COLOUR OF THE YEAR 2018
Maak baan voor de Pantone Colour of the Year 2018: Ultra Violet. Een lekker dramatische, mysterieuze, diepe en sprookjesachtige kleur die doet denken aan de kosmos, aan mindfullness maar ook aan grote artistiekelingen als David Bowie en Prince. Precies de bedoeling van Pantone: wat zij doen is echt meer dan een kleurtje kiezen voor het nieuwe jaar. Hun doel is de toestand van de wereld weer te geven met hun kleurkeuzes (denk maar een Greenery in 2017, dat stond voor pittigheid en natuur). Voor 2018 wil Pantone ons eraan te herinneren om mindfulness te beoefenen, ons bewustzijn te vergroten, nieuwe technologieën te ontdekken en tijd te nemen voor spirituele reflectie. Nou, ik vind het een mooi plan van Pantone! En ik heb volgens mij nog wel ergens een map met mindfullness oefeningen liggen. Die zal ik  plechtig naast mijn bed leggen, en daar leg ik dan de iPad en mijn telefoon bovenop.

TEAL
Je dacht zeker al, sjongejongejonge doe je huiswerk, waar blijft de kleur teal? Deze kleur (blauwgroen, eigenlijk) is heus hard op weg millennial pink van de troon te stoten. Teal werd in de zomer van 2017 al door Pantone – en dat zijn dus absolute kenners – naar voren gehaald als een van de trendkleuren, en is inmiddels favoriet onder early adaptors. Past immers heerlak bij een greenterior, maar combineert ook fantastisch met eighties shizzle en in eclectische interieurs met rood- en bruintinten. Ps. Gewoon blauw, diepblauw en speels blauw zijn ook aan een opmars van formaat bezig.

DIEP ROOD (en allerlei rood-, oranje,- en bruintinten)
Intens rood en aardeachtige oranje en bruintinten gaan een ding worden, afgaande op de kleurenwaaiers van Pantone voor 2018. Zij kijken bij hun trendvoorspellingen goed naar al wat leeft op het gebied van mode, kunst en cultuur, en dieprood domineerde bijvoorbeeld al flink wat catwalks afgelopen jaren. En nu geldt dat we voor ons interieur ook steeds vaker zullen kiezen we voor diepere, intense kleuren. Bovendien – zo lees ik op Apartment Therapy –  is Megan Markle (toch een belangrijke nieuwe smaakmaker) groot fan van de specifieke dieprode kleur tignanello red. Je weet wel, naar de fantastische wijn. Geestig detail: haar inmiddels offline gehaalde lifestyleblog heette zelfs The Tig.

GROEN / VERDURE /SAGE GREEN
Upcoming is het groen dat staat voor een frisse, gezonde uitstraling. Denk bij de ideale kleur groen aan die van bleekselderij, dat overigens prachtig combineert met paars en superlichtblauw. Ook zien we veel sage green (grijs groen dus), diepdonkergroen en mosgroen. Waarbij grijsgroen mooi past in een natuurlijk / vintage interieur, diepdonkergroen in een moody stijl en mosgroen weer skitterend past bij een seventies sfeer. Hoe dan ook, dikke liefde voor groen gewoon! Groen moet je doen! Ga voor groen! Gi ga groen! Oké ik stop al.

GEEL (LIEFST MINION OF MOSTERD)
Geel, ik geloof dat ik er nog even aan moet wennen, doe mij al die diepere kleuren maar. Maar wie weet komt het nog, de obsessie, want komend seizoen wordt as geel as geel can be. Minion geel draagt immers bij aan een speels, vrolijk en zonnig interieur, en wat kunnen we daar in barre tijden als deze nou op tegen hebben? Combineer geel met andere vrolijke lichte kleuren als lime en lichtblauw, en het vrolijke feest kan beginnen. Ook al is het geen Pasen. PS. Voor iedereen die meer een mosterdgeel-type is (dat kan), goed nieuws. Da’s ook een hit.

METALLICS
Metallics zijn de nieuwe neutrale kleuren; en worden in 2018 gebruikt in combinatie met warmere, diepere kleuren, of juist met een mooie afstekende tint geel. Ik overweeg om onze black bathroom op te leuken met een dieprode of wijnrode kleur – en ik denk gewoon dat het een goed en sjiek en intrigerend idee is. En niets of niemand kan me er nog vanaf houden. Denk ik.

BRUIN (IS HET NIEUWE ZWART)
Trendwatcher Li Edelkoort gaf een tijdje geleden al aan dat bruin het gaat overnemen van zwart. Want zwart, daar voelen we steeds meer angst bij: het is de kleur van IS, van barbarij en haat. En dus verschuiven we langzaam van zwart naar bruin, want: aardser, vriendelijker, natuurlijker. We voelen ons er heel vertrouwd bij. (En dat terwijl wij een fokking black bathroom gaan nemen! Oh well, such is life zou mijn oma zeggen.) En gelukkig is onze Togo bank bruin.

 

(Visited 568 times, 1 visits today)