Check Deze Tropische Tegel Van Botteganove. Geen Adem!

Het badkamertegel-ei lijkt eindelijk gelegd: onze badkamer op de tweede verdieping van ons huis in de Houthavens wordt versierd met (rapapapa) dé nieuwste spruit van BottegaNove: tegel Flora. Het is een doorbraak.

Flora, zo heet dus de nieuwe tegel van BottegaNove – je kent het label overigens van de Plumage verentegels. Wereldberoemde tegels inmiddels, die verentegels, maar zeg nou zelf: Flora wint. Lekker anders, nog niet door iedereen ge-Instaat, en hij is er in zeegroenblauw, wit en diepblauw woaaa. Het dessin van de tegels komt je wellicht bekend voor: het is een stukje van het blad van een palm. Dat zeg ik: inpakken en meenemen en ophangen (oké op de muur verlijmen).

Maar er is een probleem. Onze favoriet – de zeeblauwgroene – blijkt tot nu toe niet de meest makkelijkste kleur om mee te decoreren: zwart lijkt ons te hard, wit te saai. Misschien grijs, groen of blauw dan? Avond aan avond zitten we te dubben en te zoeken en te speuren en te snorren en te filteren etc. naar de juiste combinaties. Het is echt een hoofdpijndossier: hoe de F gaan we deze tegels combineren? Hoe dan?

De blauwe Flora-tegel van Bottega Nove. Ook skitterend!

We hebben van alles geprobeerd, maar we zijn er nog niet uit. De ellende met deze tegel is namelijk dat de vloer (denk ik?) niet al te druk mag zijn. En de rest van de badkamer eigenlijk ook niet. Anders wordt het een kermis. Hoewel ik heus van kermissen houd. Maarja, mijn vriend niet. Die houdt echt niet van kermissen. Dan krijgt hij veel te veel prikkels binnen. En verder ken ik iemand van vroeger die uit de Miami-trip is geslingerd. Dat is zo’n lange bank die heel hard op en neer beweegt. Ze leeft nog en is kerngezond, maar wat een drama was dát.

Goed, het draait dus bij het inrichten van een huis echt allemaal om keuzes maken. Willen we de zeegroene (of misschien toch de blauwe??) Flore-tegels van BottegaNove, koste wat kost? Het is de hamvraag van deze eeuw. Althans, zo voelt het. Het is natuurlijk de hamvraag van deze blogpost, maar het klonk zo lekker.

(Visited 475 times, 1 visits today)