Zwarte Keuken? Zwarte Badkamer Bedoel Je.

Dusss… de zwarte keuken is heter dan heet, dat weten we allemaal. Wij kiezen echter voor een zwarte badkamer. Toegegeven, ik had een behoorlijk hardnekkige paniekaanval over de plannen. Zou een black bathroom niet veel te doomy, depressief en donker zijn? Maar de kogel is door het kerkje, we gaan ervoor.

Wil je eerst alles weten over de uitgebreide paniekaanval rondom de zwarte badkamerplannen? Dan moet je hier even op zwarte badkamerplannen klikken. Alle briljante woorden gelezen? Wel, dan heb ik nu goed nieuws voor jullie (hoop ik). We gaan het doen. We gaan voor De Zwarte Badkamer woaahhh!! Dan zal ik nu uitleggen waarom in godsnaam.

Geloof me als ik zeg dat we een beheurlijk aantal gekleurde tegels de revue hebben laten passeren.  Ik noem millennial pink, een waanzinnige kleur blauw, een absoluut te gekke kleur groen, maar niets leverde een eureka moment op (wat onze badkamer betreft dan). Wat we ook deden, de liefde voor de bijzondere, mat zwarte zellige tegel (in combinatie met messing en terrazzo) bleef de kop opsteken.

Design TRC9-4 van Ateliers Zelij

De doorbraak kwam tijdens een gesprek met interieurstiliste en fotografe Henja Kooijman. Zij wilde haar licht wel even laten schijnen op ons fabelachtige kunstwerk (?). Haar reactie op de keuze voor zwart: ‘Gewoon doen, het is prachtig. Ik heb zelf ook een zwarte badkamer en geloof me als ik zeg dat je daar echt niet op uitgekeken raakt. Voor het maximale effect in jullie badkamer zou ik alleen wel gewoon doortegelen achter de wastafel.’ (We twijfelden namelijk eerst nog een beetje of we de boel achter de wastafel niet ‘gewoon’ moesten verven, maar het advies is dus loud & clear: doortegelen met die hap.) Henja: ‘Als je de tegels overal gebruikt ontstaat er één sterk beeld en tegelijkertijd – in combinatie met de messing kranen die je voor ogen hebt – een sjiek en gezellig hoekje. Je zou de zijkanten van de nis vervolgens diepgroen of diepblauw kunnen verven met, jawel, Histor trapverf. Ontzettend slijtvaste, mooie verf. Mijn advies is een diepe kleur groen, maar je kunt deze verf in je eigen favoriete kleur laten mengen. En niet geheel onbelangrijk: je kunt ‘m gewoon afnemen met een natte doek.

Het definitieve plan is nu als volgt (tromgeroffel): we gaan inderdaad bijna overal de zwarte zellige tegels van Les Ateliers Zelij gebruiken. Heel misschien komt er voor de afwisseling af en toe een gouden tegeltje tussen. De zwart-wit geaderde marmeren nissen en wastafels uit het vorige ontwerp maken plaats voor nissen en wastafels van terrazzo, zoals je ook op de openingsfoto ziet. (Overigens wordt de lange ‘gewone’ muur aan de rechterkant waarschijnlijk niet zwart maar groen, blauw of wijnrood). En er moeten natuurlijk messing kranen bij, want een maximalist is een maximalist is een maximalist. Zeker in combinatie met de terrazzovloer op de begane grond lijkt ons dat heel sterk, en vooral heerlijk eclectisch. Het materiaal terrazzo is sowieso een thema in ons nieuwe huis, het komt immers ook op onze vloer op de begane grond te liggen. Lees hier maar even! Kortom, eindelijk duidelijkheid. Na maanden van kwelling en keuzestress kan ik gaan zoeken naar de definitieve kranen, en het definitieve bad. Zo fijn. En het zoeken naar de definitieve kranen en een bad heb ik natuurlijk zó gedaan.


(Visited 704 times, 1 visits today)