Ik Wil Een Zwarte Badkamer Maar Ik Durf Niet.

Wat als we onze ‘open plan’ badkamer nou betegelen met zwarte zellige tegels, en er een black bathroom (met veel messing) van maken? Dat zeg ik: vette shizzle. Mot ik het alleen wel effe durven! 

Maar eerst. De trouwe fans weten dat ik onlangs nog met de tropisch aandoende, zeegroene Flora tegels van Bottega Nove zat de hannesen. Prachtig mooi, maar het lukte niet een ontwerp te maken waar we blij van werden. Uiteindelijk vond ik ‘m sowieso niet passen bij onze verdere interieurplannen: een eclectische boetiek-hotel achtige bende met een vleug Parijs, art deco en vintage. Een beetje sjiek, boetiek, rawness, rock ‘n roll, fifties, seventies én een toef Parisienne in de blender. Inderdaad, zo verbijsterend simpel kan een interieur idee zijn. En dus werden de tropische tegels zonder pardon ontslagen (zielig, want ze zijn heus beeldschoon) en werkten vriend L. en ik twee weken lang in de avonduren met heel veel wijn en kaas en koffie in de aanslag aan dit nieuwe, lumineuze #blackbathroom ontwerp. Een ontwerp met de creatieve zwarte ‘TRC9-4 tegels’ van het Parijse Zelij.com, zwart Arte-behang (geschikt voor de badkamer), messing kranen, zwart-wit geaderd marmer en een terrazzo vloer. Een waar statement dat perfect bij ons bovengenoemde ‘thema’ past, een ontwerp dat bovendien losjes geïnspireerd is op de blitse sfeer in hotel Le Pigalle én op de moody keuken in het appartement van David Chaplain en Alexandre Roussard, twee uiterst stijlvolle heren die UITERAARD ook interieurontwerper zijn en wij niet. Anyways, wat zijn we er blij mee, met de zwarte badkamer, en wat zijn de fans (Instagram) er blij mee. Heel wat dagen wisten we zeker dat we deze badkamer zo ontzettend definitief zouden gaan nemen wooaaa. Wat een bril.effing.jant plan, zo’n zwarte badkamer.

En toch, en toch, en tóch klinkt er de laatste tijd een steeds harder wordende, angstige stem (mijn eigen stem) die zegt dat de badkamer misschien wel te overheersend, doomy en dark is. Ik bedoel, straks zit ik met een gitzwarte badkamer opgescheept waar de honden geen brood van lusten. Kan ik voor uw en onze veiligheid niet beter overstappen op een vrolijkere kleur? Groen, rood, blauw, whatever, als het maar geen zwart is? Vanmorgen hoorde ik bovendien een andere stem, dit keer was de stem van een goede vriendin, die zei dat je jezelf helemaal kapot poetst op al die zwarte tegels. Omdat zwarte tegels de hemel zijn voor kalk! En als je bedenkt dat ik echt een teringhekel heb aan schoonmaken, dat het fenomeen schoonmaker praktisch voor mij is uitgevonden, nou, dan weet je het wel (?). Potverdriedubbeltjes wat een gezeik.

Hier nog even de beeldschone zwarte tegels (ontwerp TRC9-4) die ik dus misschien toch niet durf te nemen.

Design TRC9-4 van Ateliers Zelij

Samengevat is de onbedwingbare zin in een statement dus uiteindelijk omgeslagen in de ángst voor een statement. Nou vraag ik jullie. Is dit gewoon koudwatervrees en een kwestie van springen? Moeten we dit gewoon durven? Of moeten we terug naar de tekentafel? En dan nog iets.. wordt het in combinatie met messing sowieso niet veeeeeel te Italiaans? En moet een mensch niet gewoon een ontzettend professionele interieurontwerper zijn voor het pull-offen van een zwarte badkamer? Zoveel vragen, zoveel vragen.

Hashtag blackbathroomblackout ja toch. Wordt vervolgd. LEES SNEL DE UPDATE >>

(Visited 524 times, 1 visits today)