Onze bloedmooie keuken van EGINSTILL voor HAUSHOFF

Alert! Hier vind je alles over onze bloedmooie keuken met messing keukenfrontjes en marmer keukenblad van Eginstill voor HAUSHOFF. Wat zijn we trots en blij en verheugd met deze te gekke keuken. Hier een verslag van hoe, wie, wat, waar en waarom. Maar vooral veel plaatjes kieken. Want dat is wat jullie willen!

Messing keukenkasten
Het was geloof ik begin 2016 dat we het eerste contact legden met Eginstill voor onze messing keuken. Twee jaar later, in de zomer van 2018, werd de fabelhaft keuken uiteindelijk geïnstalleerd. Op Instagram (haus.hoff) zagen jullie ‘m natuurlijk al best uitgebreid voorbij komen, maar nog niet eerder nam ik de tijd om even goed bij alle details stil te staan. Hoe dan ook; het was een flink proces, maar met het ontwerpteam hadden we echt een goede klik. Er is uiteindelijk een héél lekker groen city-lux-bohemian en origineel ontwerp uitgerold. Dat zeg ik: de ultieme keuken van Eginstill voor HAUSHOFF in de splinternieuwe Houthaven.

Keuken Eginstill x HAUSHOFF
Onze keuken met messing keukenkasten & kranen, Arte Facet Behang en een Emperador Marmer werkblad

Het tofste vind ik de kasten met frontjes van echt geborsteld messing (het is dus geen print!). Kostbaar, maar oh zo cool. De eerste vlek op de frontjes vond ik trouwens een regelrechte ramp, ik heb staan jammeren en piepen en ben met allerlei spulletjes gaan boenen. Maar nu ben ik juist heel blij met het patina dat door het gebruik ontstaat.

 

Even tussendoor, als je meer zin hebt in verpletterend mooie beelden van onze black bathroom, dan moet je even op zwarte badkamer klikken.

 

Emperador Grey Marmer 
Ook het horeca glazenrek vind ik een droom, en het Emperador Grey Marmer is al net zo mooi. Het marmer werd rechtstreeks voor ons uit Italië gehaald en wat vond ik het spannend of het marmer goed zou matchen met de terrazzo vloer. Het blijft natuurlijk een natuurproduct, dus het was even afwachten welke ‘slab’ marmer ze uiteindelijk voor ons zouden meenemen. ‘Emperador Grey Marmer’ is de naam van het soort marmer, maar het kan bij wijze van spreken iedere halve meter een andere uitstraling hebben. Want: natuurproduct. maar de match was thank you very much perfect!

Arte Facet Behang 
Op de muur zit het inmiddels vrij bekende en afwasbare Arte Facet behang. Toegegeven, ik ben een beeeetje aan het wegademen dat het nu zo’n populair behang is, want de hang naar originaliteit is als Waterman nogal hardnekkig. Toch vind ik onze keus hier nog steeds onverslaanbaar, omdat het een schitterend reflecterende groene kleur én een functie in het ontwerp heeft; het is een toffe verwijzing naar een mozaïek/tegelpatroon. En het is dus afwasbaar. Een toptip voor een unieke toef in je keuken. Wel goed laten afkitten.

 

Keuken van Eginstill voor HAUSHOFF
Het Romeinse hoofd vond ik via Marktplaats, kranen (cooker en kraan) zijn van Dornbracht. En let op het patina van de kasten.

Studio Green, Farrow & Ball
Verder kozen we als ‘connecting’ kleur op de muren en kasten Studio Green van Farrow & Ball. Hiermee zijn dus alle muren en kasten uitgedost. Via The Frozen Fountain bestelden we mooie zwarte blinds voor in de ramen. De final styling was aan mij en is eigenlijk nog wekelijks een feest, want de keuken biedt het ultieme ‘canvas’. Er zijn genoeg planken en hoekjes die je in een handomdraai kunt transformeren met toffe glazen, borden, schalen, lampjes, kaarsen en ik noem een dwarsstraat: een gek Romeinse hoofd van keramiek. De kranen zijn trouwens van messing; je ziet een smalle kraan die ijskoud en kokend water geeft (er was in 2018 nog geen messing kraan én cooker ineen) en een gouden kraan, allebei van Dornbracht.

Eginstill x HAUSHOFF
Blauwe vintage vazen van Bitossi, Romeins hoofd via Marktplaats, zilveren vintage presentatieschaal en/of bloemen.

Barkrukken
Al met al dus nog iedere dag dolbij met onze keuken. Er zijn uiteraard nog best wat open eindjes. De belangrijkste is dat ik naarstig op ben zoek naar toffe barkrukken; op dit moment staan er een rieten kruk van Dirk van Sliedrecht, en een aantal oude schoolkrukken aan onze hoge keukentafel. Ik ben nog op zoek naar mooie luxe krukken die lekker zitten, origineel zijn, een toffe print (of in ieder geval kleur) hebben maar – en nu wordt het echt interessant –  geen fortuin kosten. De gewenste zithoogte is bovendien 64cm en dat is een tussenmaatje. Moeilijk moeilijk moeilijk dus. To be continued.

 

 

(Visited 1.797 times, 1 visits today)