Laat Je Inspireren Door Deze Dikke Hotel­interieurs Uit Parijs.

In Parijs barst het van de splinternieuwe hotels met gekmakend mooie inrichting. Dus nou vráág ik je: welke spreekt jou het meeste aan? 

Openingsbeeld: Hotel Le Pigalle, Paris

Tuurlijk is het altijd een prijzenswaardig idee om een blitse nieuwe woonwinkel in te stappen voor een dikke dosis interieurinspo. Echter, de nieuwste trend op dit vlak zijn hotelinterieurs. Werkelijk ieder zichzelf respecterend hotel pakt tegenwoordig uit met het nieuwste, meest bijzondere en fijnste spul uit interieurland. En vooral Parijs is lekker bezig jóngen! Dus dat zeg ik: gaat heen en laat je inspireren. Want Parijs is altijd een goed idee. En mocht je Parijs nou geen goed idee vinden dan ben je gewoon een lul dan heb je waarschijnlijk gewoon even geen geld en/of tijd. Heel begrijpelijk allemaal, het leven zit vol (financiële) verplichtingen waar je mee moet zien te dealen. In dat geval moet je gewoon goed naar de véle plaatjes kijken. Ik kom heus niet controleren of je er echt bent geweest hahahahahaaaaa. Oké sorry, dat was een awkward slechte grap.

Goed, we beginnen. En pak vooral even wat te drinken want het is een hysterisch lange post.

[1]
Hotel Le Pigalle / 9, Rue Frochot  

Meine güte, herstel, mon dieu, dit hotel is het summum van Parisian cool. En dan te bedenken dat je hier alleen nog maar de bar annex lounge op de begane grond ziet. Dat bedoel ik, waar is je plastic zakje om in te ademen? Anyways, check die terrazzo vloer, de tafel met het prachtig dark emperador marmer, het wijnrode velours, de zwarte Thonet-stoelen, de ananas-lampen (de enige ananassen die nog kunnen), de sixties lamp van Louis Poulsen boven de bar, de waanzinnige leren 70’s cocktailbank van De Sede, de bloemen in de Chinese vaas op ta – oké kijk zelf maar met de oogjes. En als je daarna besluit een kamer te boeken dan doe je dat hierrrr: Le Pigalle Paris. GEEN SPON BTW.

Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris
Hotel Le Pigalle, Paris

[2]

Hôtel Henriette / 9, Rue des Gobelins 

Ook al ben ik meer Pigalle by heart (rauwer en rock ‘n roll), we moeten het ook even hebben over Hôtel Henriette: een bohemien, knus maar fris design hotel van niet mis te verstane kwaliteit. Verwacht een beeldige mix van high end design en jaloersmakende vintage finds. Ik bedoel, dat blauwe headboard. Waar? Hoe? Waarom zij wel en ik niet? Verder zeg ik: dikke duim omhoog voor het behang van Arte: ik ben vooral te porren voor het tropische ‘Corcovado’ en het grafische ‘Facet’ behang. Die laatste zie je hieronder in blauw – wij krijgen ‘m in de groene variant in de keuken als backsplash.

I KNOW.

Oh, en ik lees dus net dat kinderen erg welkom zijn. Doe er je voordeel mee – door er juist wel of niét heen te gaan. Boeken kan via Hotel Henriette.

Hotel Henriette, Paris
Hotel Henriette, Paris
Hotel Henriette, Paris
Hotel Henriette, Paris
Hotel Henriette, Paris
Hotel Henriette, Paris

[3]

Hôtel Providence / 90, Rue René Boulanger 

Het interieur van dit hotel (in een fantastisch Haussmann-pand) is een goed geslaagde sfeermix. Denk: Engelse jachthut-stijl met een flinke dot creatieve Parisienne chic. We zien open haarden van marmer, eiken vloeren, art deco verlichting, rotan stoelen, messing koffietafels en Franse antieke wastafels. Dat zeg ik: wil je ook in je huis. Allemaal. En snel een beetje, in het kader van ijzer smeden als het heet is. Het allermooist van dit hotel is echter de keuze voor verschillende wallpapers van House of Hackey. Met name het behang met de gouden bladeren (dat luistert naar de naam Tarovine) is een dikke hit, en ook het palmenbehang Palmeral in de suites en het bloemenbehang Poppium in het restaurant geven een piekfijne, luxueuze boho boutique feel. Verder gluren doe je via de site van Hotel Providence.

Hôtel Providence Paris, photo by Benoit Linero
Hôtel Providence Paris. Photo: Benoit Linero
Hôtel Providence Paris. Photo: Benoit Linero
Hôtel Providence Paris. Photo: Benoit Linero
Hôtel Providence Paris. Photo: Benoit Linero

[4]

The Hoxton Paris / 30-32 Rue du Sentier 

The Hoxton in Amsterdam is al om door een ring te halen, maar nu is er dus ook een Hoxton in Parijs.  In de kamers ligt een oh zo beeldige gerookte Hongaarse puntvloer, en de styling is warm met luxe materialen zoals velours, messing en leer. Het kleurenpalet? Blauw(tinten), bruin, rood en burgundy, oranje en okergeel. Het is er onder de streep behoorlijk Parisienne-ish, met hoge ruimtes, panelen, bloemenbehang, romantische vintage en retro meubelen en een elegante Franse staircase. Maar de twist is stoer met oorfauteuils, lederen rookstoelen, ijzeren rasterwerk in een aantal tussendeuren op de kamers en bedden met prachtige headboards van hout en leer – er wordt immers geen hotel meer opgeleverd zonder begerenswaardige headboard. Check vooral de luxe leren bevestigingsriemen. Meer, meer, meer zien? Klik naar The Hoxton Paris. 

The Hoxton Paris
The Hoxton, Paris
Jacques’ Bar, Hoxton Paris
Lobby, The Hoxton Paris
Courtyard The Hoxton, Paris

[5]

Parister Hotel / 19, Rue Saulnier 

Dit is andere koek, en het is een lékker koekje hoor moeha. Het hotel is splinternieuw, en richt zich op fans van ruwe architectuur met scherpe hoeken en het Brutalisme – it’s me too, bitchez. Waarbij het Brutalisme dus een afsplitsing is van het modernisme. De referenties naar het romantische Parijs zoals je het wel al kent (klassieke Franse wastafels, plafond ornamenten, lambriseringen en luxueus behang) passen op een heel mooie manier bij de strakke basis van het pand. Gekmakend toffe shizzle dit, it brings you back to the fifties en sixties. Weet je wat het is? Ik dénk zomaar dat we vaker Brutalistische invloeden gaan zien in hotel- en interieurland. Ps. Let vooral op de badkamer, met oersimpele vierkante zeegroene tegels met witte (!) voeg, in combinatie met zeer degelijke grijze tegels en een (vintage?) Franse dubbele wastafel. Lijkt mij een badkamer die – als je goed zoekt – voor niet al te veel geld te realiseren zou moeten zijn. Meer hotelinfo vind je via Parister Hotel. 

Parister Hotel
Parister Hotel
Parister Hotel
Parister Hotel

Meer, meer, meer hotels in piekfijn Parijs.
Ennnnn dat was natuurlijk nog maar een woeste greep uit alle hotels die de afgelopen tijd geopend zijn. My god wat een hoeveelheid nieuwe hotels daar in Parijs. Ik wil deze post niet afsluiten zonder een shout-out naar de volgende inspirerende hotels: het dromerige, tikje tropische pastel Hôtel Doisy Etoile, boetiekhotel en wijnbar Grande Pigalle, het schattige Hotel Emile in Le Marais, het kleurrijke C.O.Q, het beeldige hotel Bienvenue en het romantische, inmiddels bijna cult-ish hotel Grand Amour en de absolute uitsmijter: het beeldschone, luxe, creatieve, vrolijke en sympathieke Hotel Des Grands Boulevards, ontworpen door designer Dorothée Meilichzon. Verwacht een aristocratisch-romantische mix met een spannende twist waar je absoluut door geïnspireerd zult raken.

Hier dan ter afsluiting een Pinterestbord vol heerlijke foto’s van de laatstgenoemde hotels.


 

(Visited 1.730 times, 1 visits today)