Ik Eet Een Pot Mayonaise Per Week (en dat is geen grap)

De schellen zijn je waarschijnlijk al van de ogen gevallen, maar ik eet (vaak) een pot mayonaise per week en dat is geen grap want het is waar. 

Ik kan gewoon niet uitleggen hoe lekker ik mayonaise vind, dus nouja, dat doe ik dan ook niet. Maar het is waar: ik eet inderdaad regelmatig een pot mayonaise per week. Uiteráárd weet ik dat een pot per week een beetje mucho is, maarja, wat doe je eraan. Verslaafd is verslaafd. Bovendien is mayonaise helemaal zo slecht nog niet. In het boek Eet Als een Expert staat zelfs dat mayonaise uit het verdomhoekje moet, aangezien het is gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water. Het bestaat voornamelijk uit gezonde en onverzadigde vetten en is bovendien gunstiger voor het cholesterol dan margarine. Dussss: lang leve mayonaise! Leven en laten leven!

Goed ik zal wel een beetje gaan minderen, jullie je zin. En verder wil ik nog even benadrukken dat ik de wekelijkse pot mayo ook gebruik voor sausjes, en mijn vriend eet er ook van mee. Dusssss stop de haat sjongejonge.

Dan nu over het fenomeen uit eten gaan + mayonaise. Vooropgesteld ben ik een sucker voor high dining, en als ik ergens verfijnd zit te dineren dan haal ik het natuurlijk niet in mijn knappe kop om mayonaise te bestellen. Maar als ik ergens patat (of friet, zo u wil) bij krijg, dan hoort daar mayonaise bij. Helaas is het mij alleen al meerdere malen gebeurd dat de mayonaise niet op tijd arriveerde, waardoor de patat al koud was. Getver. Daarnaast krijg je sowieso vaak veel te weinig mayonaise. Ik bedoel, wat the f is dat toch met die miniscule bakjes? Is dat een lafhartige poging te voorkomen dat de mensen te dik worden? Of wil de kok soms d.m.v. dit kleine bakje mayo laten weten dat hij het eigenlijk enohorm kut vindt dat hij in restaurant werkt waar gerechten met patat op de kaart staan?

Uiteraard ben ik niet voor een gat te vangen als het gaat om te weinig / geen mayonaise in een eetcafé of restaurant. Daarom vraag ik vaak of ik twee bakjes mayonaise kan krijgen. Regelmatig wordt dit gehonoreerd, hoewel het spannend blijft tot het eind, want af en toe verschijnt er toch gewoon keihard één bakje op tafel. Verder krijg ik bij het bestellen regelmatig te horen dat ik vast niet zoveel mayonaise nodig heb. Dan zegt de oogrollende ober of serveerster dingen als: ‘Hahahahaha moehahahahaha nou, een extra bakje mayo lijkt me niet nodig, eigenlijk heeft iedereen altijd genoeg aan één bakje, maar als je straks nou echt meer wilt kun je me gewoon een seintje geven!’ En dat terwijl ik volgens mij nog nooit even lekker smooth een extra bakje mayo heb besteld tijdens het eten. Zo’n bakje komt namelijk aaaaltijd te laat, of het lukt je gewoon niet om zo’n fakking seintje te geven.

Deze mayo is erg lekker

Het is dus ECHT gebeurd dat ik zo ongelofelijk chagrijnig werd van het afschuwelijk lange ontbreken van de mayonaise dat vriend L. woedend werd (op mij en mijn asociale gedrag), waardoor ik óók weer woedend werd, en nouja, toen ben ik dus vertrokken uit het restaurant. Zo van: jas aan en klikklakklikklak (hoge hakken) wegwezen. Mijn vriend bleef onthutst achter bij de groep waarmee we zaten te eten, wat ik uiteraard een absolute faux-pas vond en ik zwéér je dat we die nacht bijna uit elkaar zijn gegaan.

Dan zal ik nu, ter afsluiting, opsommen waar ik allemaal mayonaise bij eet. Let op, niet alles vindt plaats in het openbaar.

 1. Rib-eye
 2. Worteltjes
 3. Bloemkool
 4. Tomaat
 5. Wortelfrieten uit de oven
 6. Rijstenwafel met huttenkase met tomaat
 7. Losse tomaten gevuld met huttenkase
 8. Blokjes kaas
 9. Brood met kaas
 10. Patat natuurlijk
 11. Zoete aardappel
 12. Zoete aardappelfrieten
 13. Kaassoufle
 14. Gebakken ei
 15. Gekookt ei
 16. Eigenlijk alles met ei
 17. Rosti rondjes
 18. Gebakken aardappeltjes
 19. Boterham met kaas en tomaat
 20. Frikadel
 21. Kaasstengels
 22. Hamburger
 23. Als je een kater hebt: pasta (echt waar)
 24. ….
 25. De lijst gaat vast nog groeien dus ik heb alvast wat nieuwe plekjes gereserveerd.

En dan wil ik nu natuurlijk weten waar jullie allemaal mayonaise bij eten.

 

(Visited 2.343 times, 1 visits today)