Hier Zijn De Belangrijkste Stoffentrends Voor 2018.

Zin in een nieuwe schwung in je interieur? Introduceer een stel nieuwe stoffen en bam, je woont totaal ergens anders. Niet echt natuurlijk, het lijkt alleen zo. Moet ik nou alles uitleggen hier?! Sjonge. Hoe dan ook, bij deze ter inspiratie de heerlijkste stoffentrends van 2018. 

Foto maakte ik in de ‘hotelkamer’ van Ra Studio Interiors, tijdens Salon Residence.

Trend 1: Teddybeer en Harige Harry 
Oké eerst even dit. Ik heb gisteren pak ‘m beet honderdtachtig kilometer in de bittere koude door de stad gefietst zonder handschoenen en ik heb nog steeds effing pijn in mijn handen. Huil voor mij!

Erg bedankt. Het zal wel weer over gaan.

Hoe dan ook, we gaan het nu over stoffentrends hebben. Maak in 2018 baan voor stoffen die wollig en/of harig zijn: sommige doen door de boucléstructuur denken aan een teddybeer, andere zijn weer zo ontzettend harig dat de Freggles er een punt aan kunnen zuigen. Dan nu de hamvraag: wat staat er op de wishlist? Nou, ik zal het vertellen. Ik noem als eerste stoel Campus van Lammhult met messing poten en afneembare schapenvacht van het Zweedse modelabel HOPE. Wil ik. Wil ik heel erg! Maarrr… ik wil ook graag een stoel met daarop de Ragamuf van Martta Leskelä: een stretchy kleed (unieke exemplaren in verschillende kleuren) dat op allerlei soorten stoelen past en bovendien gemaakt is van textieloverschotten uit de textielindustrie (en gemaakt wordt door Syrische vrouwelijke vluchtingen in Turkije). Tevens enorm hard op op de verlanglijst de Smile Seat van Studio Giancarlo Valle want da’s gewoon een teddybear voor je billen.
Oh, en even voor de duidelijkheid, ik heb op deze site veel Pinterest-borden staan ter illustratie, dus alle genoemde items vind je terug op bijgevoegde Pinterest-borden. Scrollen maar!

Trend 2: Eclectic Fantastic

Hulde voor een fantastische stoffentrend voor de maximalisten onder ons which is me thank you. Kijk even mee, want hier wórden toch een hoop stijlen met elkaar gecombineerd. Men neme animalprints (love zebra), bloemen, streepjes, velours, Oosterse patronen, art deco, art nouveau en faux fur. En kijk eens hoe goed dat werkt. Op de lekker eclectische openingsfoto zie je een beeld dat ik fotografeerde tijdens het interieurevent Salon Residence, in een ‘hotelkamer’ ingericht door Ra Studio Interiors. Ook de stoffen van House of Hackney vind ik fantastisch,  maar dat wist je misschien al? De echte HAUSHOFF-fan heeft in ieder geval al gezien dat ik een Saberkussentje van House of Hackney moet. Anyways, verzamel vooral de tofste prints en mix dat het een lieve lust is.

Trend 3: Bloemen Ballade

Bloemen zijn overal, wat een heerlijkheid. Er zijn prachtig gebloemde stoffen van (alweer) House of Hackney, Morris & Co, De Gournay en Soleil Bleu in omloop (klik op het Pinterest-bord), en zoals je zult zien zijn het bloemen in alle soorten en maten. Een tikje old fashioned, een beetje oriëntaals, chinoiserie, zelfs bloemen met een seventies vibe zien we voorbij komen. Gebruik ze als onderdeel van een eclectisch interieur, of voer het bloementhema helemaal door – je moet het vooral allemaal lekker zelf weten.

Trend 4: Grafisch & 3D

De grafische trend zet keihard door, met enorm imponerende 3d prints. Denk aan vlechtwerk, ruiten of blokken waar je bijna duizelig van wordt. Bijna dan. Anders zou het een mooie boel worden. Hoe dan ook, of je nu van klassiek, modern of een tikje futuristisch houdt, je vindt onherroepelijk iets naar je smaak. Mijn stip op één? De stoffen van India Mahdavi voor Pierre Frey, want modern, kleurrijk en oh zo cool. Zien? Check de eerste twee foto’s op het Pinterest-bord. Ook tof zijn de grafische stoffen van Kirkby Design (de laatste op het bord).

Trend 5: Monochroom Mania

Je ziet het, monochroom is niet alleen voorbehouden aan zwart en wit. Je kunt ook kleur bekennen: een van de meest buzzing kleuren van dit moment is rood, hoewel groen ook ontzettend on the rise is, net als blauw. En geel. En paars. En bruin. Nouja, lees hier maar even over de kleuren van 2018. Let op, als je voor monochroom gaat, werk dan niet overal met exact dezelfde kleur. Het geheim van een fijn monochroom beeld is ‘layering’; het combineren van een aantal verschillende tonen in dezelfde kleur, inderdaad ook wel ton sur ton geheten. Alleen dán ontstaat er diepte, en voorkom je een te hokkerige sfeer. Een ander sleutelwoord is dessin: voeg minimaal een dessin toe (met dezelfde basiskleur natuurlijk), en werk daarnaast voor het nodige contrast met glans vs. mat en fijne vs. grove structuren. Verder kan een wand met boeken, of een wand met kunst, de boel ook heel mooi ‘breken’.

DIT IS HET EINDE.

(Visited 455 times, 1 visits today)