Drie Heerlijke Interieurtrends voor 2023

Deze inspirerende interieurtrends en tendensen geven je huis met gemak een hele nieuwe schwung, let maar ’s op.

Ik ben deze trends trouwens steeds aan het aanvullen. Het zijn er nu drie, maar meer volgt!

Patternblocking

Colourblocking is al een tijdje aan de hand in interieurland. Echter, er is een nieuwe ster aan het stylingfirmament: patternblocking. Ofwel, behang, kussens, lampenkappen en banken bekleed met verschillende patronen in the mix. Je kunt het qua vibe heel sjiek aanpakken of juist heel kleurrijk.. ach, de mogelijkheden zijn eindeloos. De juiste balans tussen kleine en grote prints, drukke en rustige patronen, bloemen, ruiten en strepen luistert echter wel nauw. Ik kan er uren mee bezig zijn! Sommige labels maken het je gelukkig graag makkelijk.

Landhausmode, Mind The Gap
‘Landhausmode’ van Mind The Gap

Mind The Gap heeft dit seizoen bijvoorbeeld een fantastische après-ski home collection met items die luisteren naar fabelhaft namen als Tales of Tyrol, Seebensee, Fasnacht (beroemd carnaval in Zwitserland) en Landhausmode, een heel folklore-ish kussen waarbij je een koppel ziet in traditionele Tyroler kledij. Hun stoffen kun je heel goed onderling combineren. Kind kan de was doen.

Etalage van Khasto, Amsterdam
Khasto Amsterdam

Van een andere orde, maar minstens zo schitterend, zijn de stoffen van het slow fashion brand Khasto aan de Amsterdamse Prinsengracht. Zij verkopen prachtige kussens, lampenkappen, tapijten, gordijnen, pyama’s, shirts, blouses en oogmaskers (!) in beeldschone patronen (van verre) om mee te mixen en matchen.

Overigens is een andere ontwikkeling in layering juist het combineren van dezelfde prints. Dus een behang in combinatie met een gordijn in exact hetzelfde dessin en dan, vooruit, één contrasterend kussentje in een aansluitende kleur. Zie je ook bij Mind The Gap, en met het mooie spul House of Hackney en met het behang en stoffen van Morris & Co kun je dit ook purrfect realiseren.

Oud Maar Dan Dus Weer Helemaal Nieuw

Dat vintage, antiek en tweedehands/pre-loved heeeeeel erg trending zijn zal je niet ontgaan zijn. En dat ik er zelf nogal van de in ban ben vast ook niet moeha. Sterker: op mijn Instagram kun je mijn vondsten regelmatig voorbij zien komen, en af en toe houd ik zelfs een Instasale in verband met een nogal hysterisch overschot aan schatten en vondsten.

Vintage zebra, HAUSHOFF
Mijn fantastische vintage zebra van papier maché

Op de achtergrond ben ik zelfs bezig met een shop op dit blog, maar dat is nog even doorploeteren. Verder past vintage en tweedehands /pre-loved natuurlijk zeer goed in de huidige tijdgeest (niks nieuws kopen is altijd goed, vooral als je het niet laat shippen of invliegen maar gewoon bij de lokale kringloop opduikelt). En vintage en tweedehands schatten zorgen sowieso voor een onderscheidend en uniek beeld in je interieur.

ECHTER! Als je teveel vondsten uit tijden van weleer bij elkaar zet oogt het soms wat te zwaar en niet-van-nu. Architect Sandra Benhamou presenteerde tijdens Paris Design Week een wel heel tof item dat op de perfecte manier het oude met het nieuwe verbindt. Ze wordt geroemd om een prachtig en iconisch item, een showstopper van jewelste: een chandelier die geheel gemaakt werd van vintage Muranoglas. De kroonluchter is op deze manier de perfécte spreekwoordelijke knik naar de seventies; kroonluchters van Murano waren immers in de seventies ook zeer aan de hand in interieurland. Bekijk hier maar snel de kroonluchter van Sandra Benhamou.

 

Aluminium, chroom en roestvrij staal

Mocht je ons huis een beetje kennen.. wij hebben behoorlijk rondgestrooid met brass. Onze keukenkastjes zijn met (echt) messing bekleed, de handgemaakte boekenkast kreeg messing details, en de kranen in onze black bathroom zijn ook behoorlijk shiny. Kijk maar even naar de openingsfoto van deze post. Na een periode van glans begint het hier wel allemaal aardig te verweren, maar dat vind ik eigenlijk niet erg. Ik vind het er juist steeds toffer en lived in uitzien. Inmiddels zie je dat veel ontwerpers aan het mixen en matchen zijn geslagen, zelfs een beetje weggaan bij het messing en bij een nieuw interieur volledig inzetten op aluminium, chroom en roestvrij staal. Ik hou ervan! Het geheel oogt fris, modern, clean. De nieuwe Chrome Space Lamp van HK Living vind ik heel tof en cool en geven je interieur meteen een heel nieuwe, bijna futuristische dimensie.

Chrome Space Lamp HK Living
Chrome Space Lamp HK Living

LOADING LOADING Dit trendreport wordt aangevuld… maar alvast een tip van de sluier: je zal het niet geloven maar wit is terug in de basis (en was in sommige interieurs nooit weg), ronde vormen zijn echt overal, net als gordijnen – die gaan werkelijk totaal aan de zwier in 2023 – maar ook raw en crafty ga je heel veel zien, net als folkloristische items uit Italië en Frankrijk en vintage en antieke items van porselein. Tot snel!

(Visited 73 times, 1 visits today)