De Zwart-Wit Geblokte Vloer Is Dik Aan!

De zwart-wit geblokte vloer, wat.een.heerlijkheid. Je hebt ‘m vast ook al wel ergens gespot, en zo niet, dan moet je gewoon beter kijken met je oog. Herstel, dan is er geen man overboord want ik heb een aantal heerlijke voorbeelden van deze uitgesproken en toch ook tijdloze vloer voor je bij elkaar gescharreld yaasss.

Om (weer) even over mezelf te beginnen; in ons nieuwe huis in de Houthaven staat vooralsnog geen geblokte vloer op de planning. Wij hebben gekozen voor een terrazzovloer want je moet nu eenmaal doodmoeilijke keuzes maken in het leven. Toch lijkt het me te gek, zo’n grote geblokte vloer in huis. Want: beheurlijk tijdloos en tegelijkertijd uitgesproken, actueel en gedurfd. De zwart-wit geblokte vloer creëert bovendien directement een tiptop eclectisch beeld, en dat is wat ik ontzettend wil de laatste tijd.
Anyways, een geweldige plek voor zo’n vloer is een lichte en liefst ook hoge ruimte waar je tevens flink kunt uitpakken met (hoge) planten. Want geblokte vloeren doen het nou eenmaal heel erg goed met planten, kijk maar even naar onderstaande voorbeelden. Dus heb je een hoge hal, een serre, of een woonkamer met veel glas dan weet je wat je wellicht te doen staat. Een tuinkamer of – nog jaloersmakender – een orangerie, zijn uiteraard ook zeer geschikt voor een blokkenvloer. Velours fbankje erbij, messing tafeltje ernaast, glas wit voor jezelf inschenken, plaatsnemen op het bankje en klikklikklik laat de fotoshoot maar beginnen.

Wellicht ten overvloede maar als je thuis daadwérkelijk een orangerie hebt waar je een blokkenvloer in gaat leggen wil ik je niet op deze site hebben.

Of nee, blijf. Want waar je mee omgaat word je mee besmet.

Hoe dan ook, laat je inspireren door onderstaande verzameling blokkenvloeren – en mocht je nou graag in het diepe willen springen; een zwart-wit geblokte marmeren vloer kun je met een beetje geluk vinden via bijvoorbeeld Piet Jonker in Abcoude of Jan van Eijken Oude Bouwmaterialen.

Blokkenvloeren zijn overigens sowieso zeer going on. Ook rood-wit of groen-wit geblokte vloeren zijn bijzonder mooie, interessante keuzes. Bovendien zijn zwart-witte vloeren in andere patronen (zebra, zigzag, star tiles etc) óók al een tijdje rijzende sterren aan het interieur firmament. Check de volgende Pinterest-borden maar. Dat zeg ik: zoiets WIL je toch gewoon ergens in je huis hebben? Toch?

Maar anders even goede vrinden hoor gek.


(Visited 784 times, 1 visits today)